fredag 18. desember 2015

JANUAR 2026

Helt siden internettet oppstod, ca 1980-tallet, har det både forandret mennesket og verden. Vi kan ikke tenke oss hvordan verden ville sett ut uten Internett, og vi bruker mer Internett en noen gang. Internettet har skapt en hurtig og ny forbindelse mellom alle verdens land, som betyr at vi har modernisert den. Både Internett og teknologi forandrer seg hele tiden og hvert år kommer det ut nyoppdagende ideer. I denne oppgaven skal jeg skrive om hvordan Internett og teknologi forandrer seg på 10år. Hva vil skje med verden i 2026?
  


Året er 2026. På disse 10 årene har mye allerede forandret seg. 10år har gått og ny forskning har ført til at mennesket og verden har tatt et nytt fremskritt innen Internett og teknologi. I 2026 er livet mye enklere. I 2026 kan lykke bli kjøpt på Internett og du trenger ikke lengre å forlate huset. Om kjøleskapet begynner og tømmes kan du med få tastetrykk bestille varer gjennom Internett og få varene skrevet ut hjemme hos deg selv på en slags 3D-printer. Disse matvarene er likevel som de du kjøper på butikken, bare at det foregår på en enklere måte.

Det blir også skapt en ny form for hvitevarer, kjøleskap, komfyrer etc. Om vi tar kjøleskapet som eksempel kommer denne selvsagt til å være i stand til å oppbevare matvarer som før. Men kjøleskapet vil også ha en del andre funksjoner som blant annet et stereoanlegg, PC eller nettbrett eller at du rett og slett kan ringe naboen med det.

Huset trenger heller ikke lengre å vaskes eller støvsuges. Du vil få en velutdannet robot som fikser alt fra smuss til støv. Du trenger derfor ikke tenke på hvordan huset ser ut når du kommer hjem fra jobb, for du kan nemlig programmere roboten inn at den rydder og vasker til et bestemt tidspunkt.

I 2016 har en rekke biler det vi kaller en GPS. Den har kontakt med satellitter ute i verdensrommet. I 2026 tror jeg at denne vil bli forbedret på mange områder. Den kan for eksempel gjøre at et mindre antall biler blir involvert i bilulykker og at du inngår trafikkaos. Satellittsignalene vil også si i fra om noe mangler i huset, lyspærer o.l. eller om noe er snart ‘’ute av drift’’.

Holograpic teknologi
Nåtidens PC, TV og mobiler vil heller ikke bli så mye brukt i 2026. Disse kanalene blir laget om til Holograpic TV, PC og mobil. Dette er altså en skjerm i lufta som fungerer akkurat på samme måten som et nettbrett eller smarttelefon nå i dag. Skjermen kan du se rett gjennom og tekster «svever» på en måte i lufta. Du trenger heller ikke å bruke fingrene til å taste, men du kan skrive ved hjelp av tankene du har i hodet, eller ved muntlig tale.

I 2026 kommer både mennesket og verden til å bli forandret av teknologien og internettet. Trådløst Internett blir å kunne finne overalt i hele verden og flere vil bli knyttet til kommunikasjonen via teknologi. Det vil bli et større område med medier og de utvikler seg hver dag. I 2026 har mye skjedd, men det vil i de neste år fortsette å utvikle seg, kanskje for mye…


- Ingrid P.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar