tirsdag 13. januar 2015

Sosiale medier

Vi fikk i oppgave om å skrive om de mest populære sosiale medier i Norge, i min krets og hva vi selv bruker av sosiale medier. Vi fikk også en ekstra oppgave som gikk ut på å finne hvilke medier som blir nedprioritert på bekostning av sosiale medier.
Sosiale medier er nettbaserte tjenester og medier (kanaler eller plattformer) som ved hjelp av internett eller webbasert teknologi fører til samhandling mellom to eller flere brukere.



Facebook - er kongen og flaggskipet av alle sosiale medier og inne på denne plattformen kan du kommunisere med hele verden. I 2014 hadde Facebook 1,32 milliarder aktive brukere månedlig. Facebook er et sosialt medie som blir brukt av mennensker fra 12-årsalderen og opp til rundt 80. Det vil si de har en rekke mennesker som gjør at det blir til den største.


Instagram - er en morsom, kjapp og flott måte og dele livet ditt med familie, venner og kjente via bilder. Her kan du legge ut bilder eller video. Du kan også sette på et filter som passer stemningen. Instagram har i dag 150 millioner registrerte brukere.






Snapchat - er en bildedelingstjeneste der du kan sende bilder til venner som kan kun sees i 1-10 sekunder før de forsvinner for evig. Snapchat har over 100 millioner aktive brukere i måneden og det blir send over 400 snaps hver dag. Snapchat har mest unge brukere.



Twitter - er et amerikansk nettsamfunn som lar brukere sende og lese andre brukere sine oppdateringer, også kalt tweets. Twitter har over 340 millioner tweets daglig og rundt 500 millioner brukere.(2012) Twitter hadde større populasjon før enn nå. 








Hvilke sosiale medier er mest populære?
- I Norge?
Jeg vil som sagt legge Facebook øverst her. Dette er pga at Facebook har brukere fra alle aldersgrupper og scorer fordi det er bilder og teskt på samme nettsted, samtidig at du kan snakke med venner og kjente. I tillegg har vi også Instagram, Snapchat, Twitter, Yumblr, Skype, Linkedin og Pinterest. 

- I min krets
I min krets vil jeg toppe Instagram. Her deler vi masse bilder fra mat til fjellturer og noen er mer aktive enn andre. Vi liker, kommenterer, og følger de vi ser har samme interesse eller knipser fine bilder. Snapchat og Facebook ligger også veldig høyt her. Twitter er det blitt mindre av men vi bruker det litt fortsatt bare for å sjekke. Tumblr, WeHeartIt, Vine og ASK er også populært i min krets.

- Hva bruker du?
Øverst på listen av sosiale medier jeg bruker mest er Snapchat og Facebook. Jeg er også en flittig bruker av Instagram men er ikke så aktiv med å legge ut bilder som for eksempel rosabloggere er.

Hvilke medier nedprioriteres på bekostning av sosiale medier?
For det første er det nok aviser og bøker som blir nedprioritert på bekostning av sosiale medier.  Dette fordi media har fått nettaviser og faktasider på nettet. Det er lettere og finne fram det du er ute etter og siden sosiale medier blir ofte brukt nå til dags er det første vi sjekker nettet, siden vi alltid har mobil, iPad eller PC lett tilgjengelig. Det er også andre ting som blir nedprioritert på bekostning av sosiale medier. Vi har en rekke ''streaming''-tjenester som går ut på å streame bilder, musikk eller filmer/serier, som for eksempel Netflix fremfor DVD eller Spotify fremfor CD-spillere. Radio er også en ting vi nedprioriterer fordi det nå finnes tjenester på mobil og nett for radiokanaler.

Kilder:
https://snl.no/Sosiale_medier
https://metronet.no/statistikk-sosiale-medier-2014/
http://no.wikipedia.org/wiki/Instagram
http://buzzit.no/9-snapchat-triks-alle-burde-kunne12
http://no.wikipedia.org/wiki/Twitter
http://no.wikipedia.org/wiki/Str%C3%B8mming

- Ingrid P



1 kommentar:

  1. Fint! Dere har fått ny oppgave i dag, sjekk Fronter.
    Vi såg au denne filmen i timen i dag: http://tv.nrk.no/program/KOID35000115/charlie-hebdo-en-dag-i-redaksjonen

    SvarSlett