mandag 7. september 2015

Min PR-strategi til Piratpartiet

Det er 7 dager til valget og Piratpartiet har spurt meg om hjelp. De sliter med å få fram sine viktigste budskap og alle statistikker synker. En PR-strategi trengs NÅ, og jeg er på saken!

Mitt største mål med denne oppgaven er å få Piratpartiet til å bli med i kampen om å bli de største. Piratpartiet er ikke så like godt kjent for alle men jeg vil prøve alt jeg kan til å nå frem til en og hver person i denne kommunen. Jeg vil bruke ulike kanaler som gjør at jeg treffer ulike målgrupper, og jeg vil få fram partiets viktigste saker, og prøve å hjelpe de til å få statistikken til å øke. Samtidig vil jeg få flere engasjerte i de viktigste sakene og få de engasjert i politikken vår!

Når jeg sier jeg vil nå hver og en gjennom ulike kanaler mener jeg det at jeg vil bruke de kanalene jeg vet den målgruppen bruker mest. Som vi vet er den største målgruppen mennesker over 18år, de som kan stemme. Men jeg vil samtidig prøve å få flere engasjert i politikk så vil derfor også finne ut hvilke kanaler som blir mest brukt av disse. For ungdommen(18-25) vil jeg først og fremst satse på sosiale medier som nettavis, Facebook, Twitter og Instagram. Dette fordi ungdom nå til dags sjelden går uten mobiltelefon og får derfor med seg mer nyheter på nett enn de voksne. Jeg vil også få med noen ungdommer på laget som kan hjelpe meg med å publisere og fortelle sine nærmeste om hva dere brenner for. For de voksne(25++) vil jeg bruke aviser, magasiner, reklamer og stands. Dette nettopp fordi dette er kanaler som blir mest brukt av voksne og jeg vil derfor treffe de bedre enn gjennom sosiale medier. Disse mediene kan selvsagt også bli brukt av ungdommer. 

I min PR-strategi vil jeg også nevne noen av Piratpartiets negative saker og problem, nettopp fordi jeg også vil fortelle de om hva dere jobber for og imot. Dette er noe som styrker partiet fordi det viser at dere jobber for noe og virkelig brenner for jobben deres. 

Piratpartiets viktigste saker er delt inn i 3 forskjellige faser:
  GRUNNLAG - der de ønsker å gi enkeltpersoner frie ytringer, rettsvern og privatliv. Kollektive rettigheter som arbeiderettighet og forbrukerrettighet. Infrastruktur for samhandling, som transport, kommunikasjon og betalingformidling.
  DEMOKRATI - der de ønsker å etablere demokratiske spilleregler som er tilpasset informasjonsalderen. De mener også at internettet gir nye muligheter og bedre måter å organisere de politiske prosessene. 
  POLITIKK - der de er mer opptatt av å definere prosessene mer enn resultatet. De definerer sine nærliggende områder først, men vil også etablere målsetninger, prosesser og politiske programmer innen andre områder etter hvert som partiet vokser. 
Piratpartiet sier også;
''Piratpartiet står for sterkere sivile retter i form av menings- og ytringsfrihet, åpenhet i stat og forvaltning og mulighet til anonymitet i det offentlige rom og på Internett. Piratpartiet ønsker et fungerende og sterkt personvern for å garantere enkeltindividets mulighet til å ha en privat sfære, utvikling og utfoldelse uten utilbørlig påvirkning fra omverdenen. Vi mener at individet skal ha kontroll over sin egen informasjon og kommunikasjon. Vi mener at enkeltaktører har for sterk forhandlingsposisjon til at individet har reell påvirkning, og at det må regulering til for å kollektivt etablere et minimumskrav til disse avtalene. Vi mener også at infrastrukturene skal være distribuerte, nøytrale og allment tilgjengelig.''

Gjennom min PR-strategi vil jeg oppnå økning på Piratpartiets statistikk og jeg vil se flere ungdommer engasjere seg. Jeg vil få Piratpartiet opp blant de største, og få de til å formidle sakene sine bedre ut blant folk og det ved hjelp av å bruke de kanalene som egner seg best til de forskjellige målgruppene. Mitt største mål er likevel å få flere til å engasjere seg og vite hva Piratpartiet står for!
STEM PIRATPARTIET!


Kilder; MedieMØTER 2

- Ingrid P.